New Owner - Gen Problems - Dutchmen Owners

Go Back   Dutchmen Owners > Dutchmen Technical | Towing, Maintenance and Repairs > Electrical, Batteries, Charging and Electronics
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-28-2018, 01:12 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Garrett
Posts: 77
Indiana
New Owner - Gen Problems

I just picked up the Voltage 3970 this afternoon. I filled REAR fuel with about 7 gallons of gas to start gen. (Onan 5500) We can not get it to start. If we squirt some fuel into carburator it runs then dies. SO, we think it is not getting any fuel. We are priming for 30 seconds and then trying to start.

I ready the manual and it said something about a fuel shut off valve possibly being installed. I did not see one but, didn't really look.

ANY IDEAS would be helpful
__________________

Rhoadzie is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2018, 01:38 AM   #2
Senior Member
 
dsol's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Calabasas
Posts: 163
California
Did you buy from a dealer. I would call them, and bring it back. Agree it sounds like no fuel is getting there. Wish I could help more. I have a 3305 and the fuel caddy and generator use the same tank so I canít help in that department.

Sorry.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________

dsol is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2018, 02:48 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Garrett
Posts: 77
Indiana
We called the dealer. The unit was supposed to be checked out. It is obvious they did not start the generator. I find it curious the gen has 0000 hours on it. They will contact us on monday.
Rhoadzie is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2018, 03:28 AM   #4
Senior Member
 
dsol's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Calabasas
Posts: 163
California
Quote:
Originally Posted by Rhoadzie View Post
We called the dealer. The unit was supposed to be checked out. It is obvious they did not start the generator. I find it curious the gen has 0000 hours on it. They will contact us on monday.


What a bummer and while I canít be certain either they are liars or maybe made a mistake. Either way stinks for you.

When I took delivery of mine we did a walk through and made sure everything was working. I am surprised they didnít do that with you. Of course that didnít catch a fuel gauge problem but that is another story.

I might suggest a note pad in your trailer and jot down issues the first few times you use it. Donít take it back in for warranty work until you have had it out a few times. Trust me, you will miss something.

And even if you are the nicest guy in the world you need to let them know how upset you are that they delivered to you without a working generator.

Good luck.


Sent from my iPhone using Tapatalk
dsol is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2018, 04:19 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: FLA. largo
Posts: 51
Florida
When we picked up our triton at camping world in Bartow fl and did the walk thru I asked to run the generator it would not run I checked the oil it was full but no fuel they did not check every thing out before we were to pick it up but it was properly running before we left.Try and get your list of things to fix before 60 to 90 days no matter how small just to (cyb)
All our best FLA
Ovalvw is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2018, 11:00 PM   #6
New Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Surprise
Posts: 2
Arizona
What code is it flashing probably 3-6. Will it stay running if you choke the carb butterfly? If so it may have something stuck in the carb. Pull the bowl and check. I have had mine clog from the brown lock tight they put on the fuel pumps. Broke off and a small piece clogged my carb.
PeteyPab is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2018, 09:21 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Seffner
Posts: 176
Florida
Quote:
Originally Posted by Rhoadzie View Post
I just picked up the Voltage 3970 this afternoon. I filled REAR fuel with about 7 gallons of gas to start gen. (Onan 5500) We can not get it to start. If we squirt some fuel into carburator it runs then dies. SO, we think it is not getting any fuel. We are priming for 30 seconds and then trying to start.



I ready the manual and it said something about a fuel shut off valve possibly being installed. I did not see one but, didn't really look.



ANY IDEAS would be helpful


Fuel pumps on these onans are notoriously crappy, mine would run for 20 then shut off, replaced fuel pump and no problems since.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
2013 VOLTAGE 3905 EPIC III
T/V: 2011 RAM 3500 DRW LONGHORN LARAMIE
FULLY DELETED AND H&S MINI MAXX, AFE INTAKE, 5" TURBO BACK
ANDERSON ULTIMATE FIFTH WHEEL CONECTION
Nate42379 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 04:19 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: CORNVILLE
Posts: 63
Arizona
Camping World?
__________________

Yamaha YXZ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Dutchmen RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT. The time now is 07:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.