15amp Fuse keeps popping - Dutchmen Owners
Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×

Go Back   Dutchmen Owners > Dutchmen Technical | Towing, Maintenance and Repairs > Electrical, Batteries, Charging and Electronics
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-18-2021, 09:57 PM   #1
New Member
 
Join Date: Aug 2021
Location: Navarre
Posts: 4
Florida
15amp Fuse keeps popping

I have a fuse that immediately pops, the moment I put it in. This fuse controls about half of the interior lights. The stock radio/stereo recently blew out and I removed it. Is that why I have a short in that line now? Has anyone else had this problem?
__________________

FloridaDave is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2021, 08:52 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Beaver Dam
Posts: 650
Wisconsin
Removal of audio/video equipment does not usually cause a fuse to blow. Shorting the positive and negative power wires usually does blow a fuse.
I have not had this problem.
__________________

__________________
Paul Bristol
Dutchman Kodiak Cub KD176RD 2018
Nissan Pathfinder 2015
persistent is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2021, 08:43 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: May 2018
Location: San Diego
Posts: 127
California
Fuse blows

How did you dissconnect the wires to Radio? If you cut them and left a bare end that could be the problem.
larrypride is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2021, 08:45 PM   #4
New Member
 
Join Date: Aug 2021
Location: Navarre
Posts: 4
Florida
Yes. I'm waiting for a new wiring harness and radio to install. When I do, do you suppose that will solve the problem?
FloridaDave is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2021, 08:49 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: May 2018
Location: San Diego
Posts: 127
California
Hopefull. If you cap off the wires that should solve your problem. Did you cut wires or just unplug a connector? If you unplugged a connector you should be fine.
larrypride is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2021, 08:51 PM   #6
New Member
 
Join Date: Aug 2021
Location: Navarre
Posts: 4
Florida
Thanks I'll give that a try!
FloridaDave is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2021, 09:10 PM   #7
New Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Escalon
Posts: 7
California
Stereo

A short maybe the reason your old stereo went out. You need to trace the wires for the stereo to make sure they didn’t put a staple through them. You can use a meter to check the continuity. If there is a short, you will just blow the new stereo too.
bombcop is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2021, 09:11 PM   #8
New Member
 
Join Date: Aug 2021
Location: Navarre
Posts: 4
Florida
Oh, good warning. Thanks ill test each line first. Thanks!
__________________

FloridaDave is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fuse, short, wiring

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Dutchmen RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT. The time now is 11:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2020 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.
×