New to all of this - Dutchmen Owners

Go Back   Dutchmen Owners > Dutchmen RV Owner's Community Forums > New Member Introductions
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-17-2020, 07:23 PM   #1
New Member
 
Join Date: Jul 2020
Location: Harborcreek
Posts: 4
Pennsylvania
New to all of this

just purchased a 2014 kodiak 300bhsl. Having some issues with keeping LP hot water going. Other than that we love the RV.
__________________

ganmercy is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2020, 07:57 PM   #2
Senior Member
 
sundancer 87's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tahlequah
Posts: 2,924
Oklahoma
What do you mean by keeping it going?
__________________

__________________
2013 Voltage 3800, 2012 Chevy 3500 HD
2010 Yamaha V Star 950
2009 Yamaha Raider
Volunteering with Habitat for Humanity Caravanners
sundancer 87 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2020, 08:01 PM   #3
New Member
 
Join Date: Jul 2020
Location: Harborcreek
Posts: 4
Pennsylvania
Quote:
Originally Posted by sundancer 87 View Post
What do you mean by keeping it going?
It will ignite and run for 30sec then shut off and DSI-FLT light comes on. Electric side works fine and runs like it should. Just looking for some help and dealer only can say bring it in and we will look.
ganmercy is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2020, 08:02 PM   #4
New Member
 
Join Date: Jul 2020
Location: Harborcreek
Posts: 4
Pennsylvania
it is an Atwood 6gal
ganmercy is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2020, 09:01 PM   #5
Senior Member
 
sundancer 87's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tahlequah
Posts: 2,924
Oklahoma
Quote:
Originally Posted by ganmercy View Post
it is an Atwood 6gal
The starting place is to check the burner area for critters and mud daubers nests. Check the flue tube, that's where the flame inters into the heater to heat the water. Could be a nest or critter in there.


If all that is clean and clear have someone check the gas pressure from the regulator. Give it all a good look over and then check the wiring on the control board.


This will give you the places to start.
__________________
2013 Voltage 3800, 2012 Chevy 3500 HD
2010 Yamaha V Star 950
2009 Yamaha Raider
Volunteering with Habitat for Humanity Caravanners
sundancer 87 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2020, 09:53 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: tampa
Posts: 2,128
Florida
My money is on critters in the tube!
franktafl is online now   Reply With Quote
Old 07-18-2020, 08:44 PM   #7
New Member
 
Join Date: Jul 2020
Location: Harborcreek
Posts: 4
Pennsylvania
Thanks for the help. It actually turned out to be a couple of things. The circuit board and the igniter were bad. Some old timer helped me check them and we are now in business.
ganmercy is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2020, 09:14 PM   #8
New Member
 
da13ve's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Merrimack
Posts: 1
New Hampshire
FWIW, We have a 2012 same make & model but only ever use the electric for HW. I did have similar issues with the controller board for the furnace though.
da13ve is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2020, 11:42 AM   #9
Senior Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Eldersburg
Posts: 299
Maryland
We love our 300BHSL though ours is a 2015 model. We almost picked up a 2014 model but didn't happen ... It was one of the first ones we looked at when we started hunting for a replacement due to our family outgrowing our old Layton but decided to look around more at other manufacturers. We ended up going back to the 300BHSL but by the time we were ready to buy, the 2015 were out so we fell in love with it. There were not many differences other than exterior and interior color schemes.
__________________
Matt

2011 Chevy Suburban 2500 4x4
2015 Kodiak 300BHLS
mjcarte is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2020, 01:50 PM   #10
New Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Robertsdale
Posts: 2
Alabama
Atwood Water Heater issue

Quote:
Originally Posted by ganmercy View Post
Thanks for the help. It actually turned out to be a couple of things. The circuit board and the igniter were bad. Some old timer helped me check them and we are now in business.
Our LP burner on our 2014 Kodiak 279RBSL was doing the same thing. Put it in for service before we went full-time and the shop replaced the board. Got home (4 hours from the shop we used) and it did the same thing within 2 days. Called Atwood and told them the part number the shop had installed and they admitted that they had been having problems with that particular circuit board. They sent me a new one free of charge and I changed it myself. It's been working great for 2 years now. Just a side note: if it won't light, especially after running out of gas or changing a tank while leaving the LP heater switch on, pull the wire from the inline fuse and plug it back in after a few seconds. Be careful though if you still have the switch "on" because it will light with a "whoosh" and scare the crap out of you!
__________________

Grojo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Dutchmen RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT. The time now is 08:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2020 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.
×