rear air stopped working - Dutchmen Owners

Go Back   Dutchmen Owners > Dutchmen Technical | Towing, Maintenance and Repairs > Heating, Cooling and Appliances
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-18-2013, 09:55 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: MILLINGTON
Posts: 227
Michigan
rear air stopped working

Front air is working like a charm keeping the front part of our home between 72 an 76.

Now a new and baffeling problem. My rear air unit has suddenly stopped cooling. You can hear the compressor start up after the time delay runs out, However there is no cooling taking place. I even tried the heat pump and zero heat being produced either. any thoughts or ideas?
__________________

__________________
Rick and Debbie & Ted E. Bear too
SUMMER MICHIGANDERS/WINTER TEXANS
INSTEAD OF GUEST TO OUR FORUM, REGISTER AND BECOME A MEMBER. COST IS FREE! YOUR INSIGHT, IDEAS AND PROBLEMS: PRICELESS!!]
GOLDENYEARS is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2013, 10:51 PM   #2
Senior Member
 
ATCguy's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Somewhere on the road...
Posts: 1,313
Wyoming
You say you "...can hear the compressor start up..."

Question: verify you hear the compressor start, or the fan/blower motor start?

In other words: are you feeling air being blown from the unit, but it's not cold or hot... or... is the air you're feeling cold and/or hot, but is not being blown from the unit with any force as it should?

I'm assuming that you've checked all of your circuit breakers...

I'm also assuming that, since you didn't mention it, you're getting no error codes on the thermostat.

The reason I ask is that my friend had a similar problem this past summer... where his unit would blow air, but not cold air. When the A/C would cycle on.... he heard both the blower fan & compressor start up, but then about 5 seconds later the compressor would click off. The fan would still blow, but there was no cold air. On his thermostat, he kept getting an E-6 Error Code on his thermostat for a faulty Humidity Sensor. In the end, he had to take it back to CW... where they replaced the sensor under warranty.
__________________
Tom
2013 VOLTAGE 3200 (EPIC I & II)
2014 Ford F-450 PLATINUM
2017 BMW R1200GS Rallye
ATCguy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Dutchmen RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT. The time now is 09:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.
×