questions about adding 2nd unit to komfort 3530 with duo therm - Dutchmen Owners

Go Back   Dutchmen Owners > Dutchmen Technical | Towing, Maintenance and Repairs > Heating, Cooling and Appliances
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-30-2014, 05:41 AM   #1
New Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: los lunas
Posts: 6
New Mexico
questions about adding 2nd unit to komfort 3530 with duo therm

My question is my 3530 is wired for a sec unit in living room at the highest point, that said will the duo therm run that a/c along with the other and is the sec spot ducted? Second what a/c unit should I get?
Thank you for u time
__________________

avengermike is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2014, 06:49 PM   #2
Senior Member
 
DesertRat's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Desert Hot Springs
Posts: 1,760
California
If it was wired for a second a/c unit it would be for the bedroom. Easy to tell just remove the vent & check for wires. You can also check the 110 breakers & see if there's one marked 2nd a/c.
__________________

__________________
Mike
2002 42' Monaco Signature Triple Crown tow 2014 F-150
2014 Voltage V3605 Sold 5/3/17
2012 F-350 6.7l CC 4X4, Sold 10/10/17
DesertRat is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2014, 08:40 PM   #3
New Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: los lunas
Posts: 6
New Mexico
When I bought the unit they pointed out a outlet cover on my roof that says "air conditioning circuit right next to the vent that is at the highest point in the living room.
avengermike is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2014, 08:43 PM   #4
Senior Member
 
DesertRat's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Desert Hot Springs
Posts: 1,760
California
Quote:
Originally Posted by avengermike View Post
When I bought the unit they pointed out a outlet cover on my roof that says "air conditioning circuit right next to the vent that is at the highest point in the living room.
Than yes you do. I've had very good luck with Duo Therm unit in the past. See what's on sale.
__________________
Mike
2002 42' Monaco Signature Triple Crown tow 2014 F-150
2014 Voltage V3605 Sold 5/3/17
2012 F-350 6.7l CC 4X4, Sold 10/10/17
DesertRat is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2014, 12:39 AM   #5
New Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: los lunas
Posts: 6
New Mexico
okay guy still working on this. here is my new problem i removed the cover for wires and 12v is their 110, and one with seven smaller wires all dif colors. problem is i cant find where this wire ends. ive looked up in main a/c and it too has one guess thats what controls it but i cant find sec a/c 's wire location. someone said it might be in the master room or some place up front. hope someone has insight on this thanks again
avengermike is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Dutchmen RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT. The time now is 09:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.
×