Furnace issue - heat - Dutchmen Owners

Go Back   Dutchmen Owners > Dutchmen Technical | Towing, Maintenance and Repairs > Heating, Cooling and Appliances
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-14-2014, 07:25 PM   #1
New Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Jose
Posts: 4
California
Furnace issue - heat

My furnace (1995 Dutchmen) was blowing cold air when the heater was set to 90. I went and unplugged two wires on the furnace and heard the igniter turn on and it started working. Think there's a short? Here's a video http://youtu.be/fbivn-QqSOA
__________________

Citti34 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 02:45 AM   #2
Senior Member
 
EricNSTL's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Valley Park
Posts: 391
Missouri
Quote:
Originally Posted by Citti34 View Post
My furnace (1995 Dutchmen) was blowing cold air when the heater was set to 90. I went and unplugged two wires on the furnace and heard the igniter turn on and it started working. Think there's a short? Here's a video http://youtu.be/fbivn-QqSOA
What kind of furnace is it. I don't think you have a short. I would guess a relay going bad in your control panel. If you get me the type, I could find a wiring diagram and help diagnose it a little better.
__________________

__________________

2014 Denali 289RK
2017 Nissan Titan XD Pro-4X CC.
EricNSTL is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 02:51 AM   #3
New Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Jose
Posts: 4
California
Quote:
Originally Posted by EricNSTL View Post
What kind of furnace is it. I don't think you have a short. I would guess a relay going bad in your control panel. If you get me the type, I could find a wiring diagram and help diagnose it a little better.
Awesome. It's a Coleman.

Citti34 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 02:57 AM   #4
New Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Jose
Posts: 4
California
Quote:
Originally Posted by EricNSTL View Post
What kind of furnace is it. I don't think you have a short. I would guess a relay going bad in your control panel. If you get me the type, I could find a wiring diagram and help diagnose it a little better.
Coleman.
Citti34 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 02:11 PM   #5
Senior Member
 
Nana & Poppy's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Old Forge
Posts: 886
New York
Quote:
Originally Posted by Citti34 View Post
Coleman.
A model might also help!
__________________
Kathy & Leo ~Adirondack Mtn. Region of NY
2013 Rubicon 2900 Toy hauler
2010 Ford F-350 4x4 Lariat Dually Super Crew Diesel
Nana & Poppy is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 02:15 PM   #6
New Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Jose
Posts: 4
California
Quote:
Originally Posted by Nana & Poppy View Post
A model might also help!
I fixed the issue last night. I replaced the thermostat and that did the trick.
Citti34 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 05:31 PM   #7
Senior Member
 
Nana & Poppy's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Old Forge
Posts: 886
New York
Quote:
Originally Posted by Citti34 View Post
I fixed the issue last night. I replaced the thermostat and that did the trick.

Thanks for the update.....
__________________

__________________
Kathy & Leo ~Adirondack Mtn. Region of NY
2013 Rubicon 2900 Toy hauler
2010 Ford F-350 4x4 Lariat Dually Super Crew Diesel
Nana & Poppy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Dutchmen RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT. The time now is 09:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.
×