Voltage 4005 iN∑Command - Dutchmen Owners

Go Back   Dutchmen Owners > Dutchmen Brand RVs > Toy Hauler
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-28-2018, 07:39 PM   #1
New Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Nibley
Posts: 3
Utah
Voltage 4005 iN∑Command

Hi there,
Bought a new 2017 voltage 4005 left over a few weeks ago, our salesman was not very knowledgeable nor the gentleman that gave us the final walkthrough and the time of pick up.
Most everything is common sense but the in command.
We were told it would control anything with a motor or switch, well it donít.
Iíd like to know if anyone knows what it would take to operate the generator and the landing gear?
Called a few dealers and all I get told is it should but the iN∑Command panel donít even have terminals for neither.
Thanks all👍
__________________

Moose is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2018, 08:15 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: tampa
Posts: 1,154
Florida
Hello Moose, congratulations (I think) on your purchase. lots of folks here have the in command so you should be able to get lots of help *I'm not one of them* but welcome!
__________________

franktafl is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2018, 10:40 PM   #3
New Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Nibley
Posts: 3
Utah
Quote:
Originally Posted by franktafl View Post
Hello Moose, congratulations (I think) on your purchase. lots of folks here have the in command so you should be able to get lots of help *I'm not one of them* but welcome!
Thank you👍
Moose is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2018, 05:15 AM   #4
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: CORNVILLE
Posts: 48
Arizona
I’m learning it depends on which one you have, 3 levels. Have you googled it?
Yamaha YXZ is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2018, 02:17 AM   #5
New Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Nibley
Posts: 3
Utah
I’ve googled, and googled but with now black and white explanations.
I’m thinking a call to the manufacturer that can explain it to me in terms I can understand will be the ticket.
Moose is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2018, 02:46 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: tampa
Posts: 1,154
Florida
Quote:
Originally Posted by Moose View Post
Iíve googled, and googled but with now black and white explanations.
Iím thinking a call to the manufacturer that can explain it to me in terms I can understand will be the ticket.
yup! Let us know how that works for you...
franktafl is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2018, 09:29 PM   #7
Senior Member
 
dsol's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Calabasas
Posts: 94
California
Voltage 4005 iN∑Command

Guessing here but I donít think it will control either of those. I have hydraulic leveling and landing gear and a generator and both are not part of the system. Everything that it controls has to be wired through the control board in the storage area.

My landing gear and leveling jacks are operated on their own controller in my storage area. I believe the sales guy told me that hydraulic canít work on iN∑command but possibly electric can. Personally, I prefer the direct controller as opposed to going through iN∑command because of the precision I like on a hard switch as opposed to over a (sometimes jinky) Bluetooth connection.

As far as the generator the switch for mine is next to the fuel gauge and you have to hold it to prime it so that the red light either goes on or off (canít remember for sure) then you can start it. I donít know how the iN∑Command would be able to give that feedback.

Sorry I canít say for sure but I would guess unless you wanted to go crazy with aftermarket mods to the controller and also figure out how to rewrite their app code so the labels would show up I think you are out of luck.

I do know in the set up mode (gear icon) you can enable and disable toggles for additional tanks such as a third gray, etc., but you can only choose from their options. I donít see a toggle for landing gear or a generator so my guess is this wonít happen.
dsol is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2018, 11:00 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Fenton
Posts: 52
Michigan
Hi
I to bought a new 17 left over .mine is a 3890
My in conmand can prime and start my generator from the touch screen .
It also shows me a landing gear button as well .
I haven't used the landing gear button but I have used the the generator function.
When I turn on on key pad the generator function shows up on the right side of the screen .
If it don't try pushing the button with the u turn symbol On it as this will change the pages on the key pad.
Not sure what model I have but I get a chance I will try to see what I have.
Hope this helps
__________________

Toolmaker89 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Dutchmen RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT. The time now is 06:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.