TV Cable in Voltage 3200 - Dutchmen Owners

Go Back   Dutchmen Owners > Dutchmen Brand RVs > Toy Hauler
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-09-2014, 05:19 PM   #1
New Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Creswell
Posts: 4
Oregon
TV Cable in Voltage 3200

After reading the threads about the cheap connectors and splitters that Dutchmen uses, I decided to change all of mine out since I have the same problem with no picture from my Tailgater to the other 3 televisions. Now my question is do I need to get a kit and connectors for RG6 coax or for RG59 coax? I am not sure which one Dutchmen used in my trailer and from what I read there is not an easy way to tell them apart.
__________________

bobhooker is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 06:16 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: San Diego
Posts: 72
California
Somewhere on the cable itself, there should be markings on the outer jacket of the cable identifying what cable was installed. It will probably be melted into the jacket or lightly inked. Usually marking will appear every 12" or so.
Once you find out what cable was installed, the answer will be to buy the items to match the cable.
__________________

__________________
Alan
2016 Voltage 3970
2012 Ram 3500 Crew Cab CTD Dually
'69 Chevy C10 396BB
Alsdas88 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 08:09 PM   #3
Senior Member
 
soonernation's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Sanger
Posts: 258
Texas
Any connectors I used were RG6.

I use my tailgater with all TV's in my 3200 with no problem. All stock wiring.

If this does not work for you, swap out the splitter. I helped a friend this past weekend with his 3990. He wasn't getting a signal on the outside or bedroom TV's. We went to Best Buy and bought a 2 GHz splitter and everything worked fine.
__________________
2013 Voltage 3200
2014 Ford F350 DRW
www.facebook.com/VoltageToyHauler
soonernation is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 08:39 PM   #4
New Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Creswell
Posts: 4
Oregon
Great idea. I will try replacing the splitters before I mess with all the connectors.
bobhooker is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 08:41 PM   #5
New Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Creswell
Posts: 4
Oregon
Is it correct that there is a 4 way splitter behind the light control panel and a 2 way behind the radio in the garage? Are these the only ones or are there more?
bobhooker is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 09:40 PM   #6
Senior Member
 
DesertRat's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Desert Hot Springs
Posts: 1,760
California
So if you play a DVD it should show on any of the 4 TV's ?
__________________
Mike
2002 42' Monaco Signature Triple Crown tow 2014 F-150
2014 Voltage V3605 Sold 5/3/17
2012 F-350 6.7l CC 4X4, Sold 10/10/17
DesertRat is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2014, 03:42 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Tucson
Posts: 731
Arizona
On my 3600, the living room DVD plays in the living room and master bedroom. The garage DVD plays in the garage and outside TV.
__________________
2014 Voltage 3600
2013 Chevy 3500 CC DRW
2011 Harley Ultra Limited
azdryheat is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2014, 02:05 PM   #8
Senior Member
 
Grimtas's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Peyton
Posts: 69
Colorado
Quote:
Originally Posted by azdryheat View Post
On my 3600, the living room DVD plays in the living room and master bedroom. The garage DVD plays in the garage and outside TV.

Thanks for that, I'll have to double check the connections on the DVD LR player in my 3950 this weekend, as I assumed the bedroom TV did not receive any DVD from that player.

Nonetheless, it's a good idea for when I upgrade the headunit to a Blu-Ray player, I don't know why Dutchmen didn't just put in the Blu-Ray on my 14. sigh.
__________________
2015 GMC Denali 3500 DRW
2014 Dutchmen Voltage 3950
Toys: 2010 ArcticCat ThunderCat 1000, 2012 Yahama Raptor 250, 2012 Yahama Grizzly 550 EPS, Canoe, Kayak
Grimtas is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2014, 06:44 PM   #9
Senior Member
 
DesertRat's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Desert Hot Springs
Posts: 1,760
California
AS my V3605 has no dvd player my guess is main tv & outside are connected. I'll have to check. Another item for my to do list this weekend.
__________________
Mike
2002 42' Monaco Signature Triple Crown tow 2014 F-150
2014 Voltage V3605 Sold 5/3/17
2012 F-350 6.7l CC 4X4, Sold 10/10/17
DesertRat is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2014, 09:38 PM   #10
Senior Member
 
sundancer 87's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tahlequah
Posts: 2,824
Oklahoma
Quote:
Originally Posted by bobhooker View Post
Great idea. I will try replacing the splitters before I mess with all the connectors.
If you're going hunting for splitters you might as well change to compression connectors. You'll be doing yourself a favor in the long run by replacing the crimp on connectors.
__________________

__________________
2013 Voltage 3800, 2012 Chevy 3500 HD
2010 Yamaha V Star 950
2009 Yamaha Raider
Volunteering with Habitat for Humanity Caravanners
sundancer 87 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Dutchmen RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT. The time now is 04:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.