Cleaned up the coax - Dutchmen Owners

Go Back   Dutchmen Owners > Dutchmen Brand RVs > Toy Hauler
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-10-2014, 12:10 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Tucson
Posts: 753
Arizona
Cleaned up the coax

We had some issues recently with lousy to none satellite reception. Upon investigation I learned the coax that Voltage uses is satellite rated so that wasn't the issue. One of the problems was the cable splitter coming off the living room TV, which was rated only to 1000 Mhz, which is too low for a satellite signal, or so I learned. Installed a satellite rated splitter, 3.5Ghz as satellite needs the higher numbers, and all is well.

The other thing I learned is that coax is real sensitive about kinks and such. My old, worn out cable connecting the dish to the trailer was in bad shape, so much so, that I thought my sat finder was broken. Got some new RG-6 quad-coated sat. rated coax and got a great signal into the trailer and the sat finder started working again.
__________________

__________________
2014 Voltage 3600
2013 Chevy 3500 CC DRW
2011 Harley Ultra Limited 2016 RZR 900
azdryheat is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2014, 10:42 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Canon City
Posts: 861
Colorado
Hmmm....our new 3800 is wired with RG6 coax, but the output from the DirecTV HD DVR is one HDMI.

So I'm working with HDTV Supply to get an HDMI splitter, with four output HDMIs, then three HDMI to coax "sets".

Then the "sender" is connected to the HDMI splitter with a short HDMI cable, the sender is then connected to the RG6 coax in the wall. Then a "receiver" that connects to the RG6 coax and the output is an HDMI to the TV.

They say it will work great. My reading says yes, but I'll wait until I get it all installed. But it will be nice to have DirecTV to all four TVs in the trailer!

Time will tell!

Pirate
__________________

Pirate is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2014, 02:58 PM   #3
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Idaho Falls
Posts: 47
Idaho
Pirate will you keep me posted on what you end up with? I've never heard of being able to transmit hdmi signals through coax. I've read about ways to do it through cat5 and cat7 but never rg6
Bulldog80 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Dutchmen RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT. The time now is 09:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.
×