1210 Norcold frig - Dutchmen Owners

Go Back   Dutchmen Owners > Dutchmen Brand RVs > Toy Hauler
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-10-2016, 05:19 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Jones
Posts: 68
Oklahoma
1210 Norcold frig

Hi, I have a 2015 3970 voltage with a 1210 Norcold frig. I notice in the last few weeks the frig was not cooling properly. Now the frig is not cooling at all. It seems to be working on 120 V power and propane but still not cooling. I have put my volt meter on the power connections and have power. Any suggestions
__________________

Grdrod1 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2016, 06:04 PM   #2
Senior Member
 
eightydo's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Las Vegas
Posts: 592
Nevada
1 do you have empty propane tanks
2 do you have 12vdc to the fridge
__________________

__________________

2017 Dodge Ram 3500 DRW
2014 Voltage 3200
2005 FLHTCI
eightydo is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2016, 06:20 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Jones
Posts: 68
Oklahoma
yes on both 120 volts also
Grdrod1 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2016, 06:21 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Jones
Posts: 68
Oklahoma
full propane tanks
Grdrod1 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2016, 07:32 PM   #5
Senior Member
 
sundancer 87's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tahlequah
Posts: 2,842
Oklahoma
Have you smelled ammonia or seen any yellow powder in the exterior part of the refrigerator?
__________________
2013 Voltage 3800, 2012 Chevy 3500 HD
2010 Yamaha V Star 950
2009 Yamaha Raider
Volunteering with Habitat for Humanity Caravanners
sundancer 87 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2016, 08:03 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Jones
Posts: 68
Oklahoma
Haven't seen or smelled anything very clean in the back of frig.
Grdrod1 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2016, 08:09 PM   #7
Senior Member
 
sundancer 87's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tahlequah
Posts: 2,842
Oklahoma
One thing to try, unplug the thermistor and see if it will start cooling. The thermistor is that little thing attached to very right side of the cooling fins inside the box. You can unplug it at the Canon plug that hangs behind the light. You'll know it is the correct one because the refrigerator light won't come on. The refrigerator should get cold if it's gonna get cold.
__________________
2013 Voltage 3800, 2012 Chevy 3500 HD
2010 Yamaha V Star 950
2009 Yamaha Raider
Volunteering with Habitat for Humanity Caravanners
sundancer 87 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2016, 08:17 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Jones
Posts: 68
Oklahoma
Tried that. Didn't work
Grdrod1 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2016, 08:20 PM   #9
Senior Member
 
sundancer 87's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tahlequah
Posts: 2,842
Oklahoma
Dang it! Assuming you have checked the flame height and the electric elements all I can say is there is a place in Arkansas that builds and rebuilds these cooling units if you have a mind to tackle the job yourself.


No error codes showing I'm guessing.....
__________________
2013 Voltage 3800, 2012 Chevy 3500 HD
2010 Yamaha V Star 950
2009 Yamaha Raider
Volunteering with Habitat for Humanity Caravanners
sundancer 87 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2016, 10:40 PM   #10
Senior Member
 
donzinger's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Memphis
Posts: 1,447
Michigan
On my father in laws that was showing same symptoms, I located a small reset switch in the outside portion of the fridge. Pushed it and she fired up.
__________________
2014-3950, Full Paint, 17.5" tires, 370W solar, 3100W Magnum inverter w/ AGS, 7500w diesel generator, Micro-Air Easy Start 364 (x3)
2019 Ram 3500 Limited w/ Max Tow pkg
donzinger is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2016, 12:47 AM   #11
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Jones
Posts: 68
Oklahoma
The reset on this one you use a magnet. Didn't work
Grdrod1 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2016, 12:53 AM   #12
Senior Member
 
ATCguy's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Somewhere on the road...
Posts: 1,301
Wyoming
Just kinda of an oddball question...

Your rig is sitting somewhat level, correct? I mean, it's not parked on the side of a hill, or on a steep driveway, correct?

Just checking...
__________________
Tom
2013 VOLTAGE 3200 (EPIC I & II)
2014 Ford F-450 PLATINUM
2017 BMW R1200GS Rallye
ATCguy is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2016, 12:59 AM   #13
Senior Member
 
sundancer 87's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tahlequah
Posts: 2,842
Oklahoma
Or, is the red LED lit on the high limit switch?
__________________
2013 Voltage 3800, 2012 Chevy 3500 HD
2010 Yamaha V Star 950
2009 Yamaha Raider
Volunteering with Habitat for Humanity Caravanners
sundancer 87 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2016, 02:38 AM   #14
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Jones
Posts: 68
Oklahoma
Has anyone replaced there frig with a residential frig??
Grdrod1 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2016, 02:39 AM   #15
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Jones
Posts: 68
Oklahoma
My rig is pretty level
Grdrod1 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2016, 09:18 AM   #16
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Norfolk
Posts: 41
Virginia
I'm having the same exact issue. Mine is on its second cooling unit now, the first one sprung a leak. A couple of weeks ago I turned it off for a day and turned it back on. It came back to life.... for a couple of weeks and now it's dead again. After many hours of trouble shooting all I can figure is that it has an internal blockage.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2016, 01:20 AM   #17
Senior Member
 
Camper2b's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Nashville
Posts: 538
Tennessee
Quote:
Originally Posted by sundancer 87 View Post
Or, is the red LED lit on the high limit switch?
This would be my question too?
__________________
Slim
Former 2014 Vlotage 3200 owner
Camper2b is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2016, 01:24 AM   #18
Senior Member
 
Camper2b's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Nashville
Posts: 538
Tennessee
Quote:
Originally Posted by Grdrod1 View Post
Has anyone replaced there frig with a residential frig??

Norcold OUT Residential in
__________________
Slim
Former 2014 Vlotage 3200 owner
Camper2b is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2016, 05:32 AM   #19
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Lakewood
Posts: 89
Colorado
Quote:
Originally Posted by Grdrod1 View Post
Has anyone replaced there frig with a residential frig??
I put a res Samsung in our 3950 last year and we LOVE it!
Lilnuts is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 03:51 PM   #20
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Lakewood
Posts: 89
Colorado
Ditch the "notcold" and install a residential fridge : )
__________________

Lilnuts is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Dutchmen RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT. The time now is 09:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.
×